Taxatie en Expertisebureau van Oosterwijk

Taxatie van uw camper/mobilhome

 

Één van mijn specialiteiten is het taxeren van campers.
Door  in de praktijk veel schade - expertises en taxaties aan campers te hebben uitgevoerd heb ik hier veel ervaring en kennis in opgedaan.

 Taxaties kunnen op elk gewenst adres uitgevoerd worden. Het is ook mogelijk om meerdere taxaties op één adres uit te voeren.
In overleg kunnen taxaties worden gedaan aan meerdere voertuigen tijdens bijvoorbeeld meetings, clubdagen en andere gelegenheden. De basisprijs voor een campertaxatie: € 135,00 (of bij mij thuis of in Schiedam voor 
€115,-).

 

Hiervoor ontvangt u uitgebreid rapportage met foto`s als PDF bestand, klaar om door te mailen naar de verzekeraar en desgewenst ook een schriftelijk rapport (€5,-).

 

 

 

 

 

Een vochtmeting kan deel uitmaken van de taxatie.

 

 

 

 Er zijn 3 verzekeringsvormen voor de camperverzekering: 

 1. Wettelijke Aansprakelijkheid de zg. WA dekking. Verzekering biedt dekking voor schade die u aan anderen toebrengt. De premie wordt berekend over het leeg gewicht van de kampeerauto.
 2. WA/Beperkt Casco. Naast schade aan anderen is de camper ook verzekerd tegen schade die van buitenaf komt. Schade als brand-, diefstal-, storm- en hagelschade. Ook ruitbreuk zit in deze verzekeringsvorm. De premie is weer op basis van het leeg gewicht en de huidige dagwaarde van de camper.
 3. WA/Volledig Casco verzekering. De meest uitgebreide verzekering voor uw camper, als bovengenoemd maar nu is ook uw eigen schuldschade verzekerd. De premie wordt weer berekend over het leeg gewicht van de camper en de nieuwwaarde in het bouwjaar.   

    

   

   

   

   

   

   

Wat betekent vaste taxatiewaarde?


Bij een aantal maatschappijen kunt u gebruik maken van vaste taxatiewaarde. Dit houdt in, dat de dagwaarde drie jaar wordt gegarandeerd bij totaalverlies, mits de camper bij het aanmelden voor de vaste taxatiewaarde niet ouder is dan tien jaar. Voorafgaand stelt een taxateur de waarde, zowel nieuw- als dagwaarde vast, evenals de waarde van de accessoires en luifel. 

Indien uw camper niet in aanmerking komt voor een nieuwwaarderegeling of aankoopwaardegarantie, bijvoorbeeld vawege het bouwjaar, kunt u ervoor kiezen om uw camper te verzekeren tegen de getaxeerde waarde.                                                                  

 

Aan welke eisen moet mijn kampeerauto voldoen?
De eis voor beveiliging van de camper is per verzekeringsmaatschappij verschillend en is - veelal - afhankelijk van de dag- of nieuwwaarde van de kampeerauto.

 

 

 

Top