Taxatie en Expertisebureau van Oosterwijk

Taxatie Youngtimer 

 

 

Wat zijn de kosten en wat krijg ik daarvoor?


De standaard prijs voor een (fiscale) taxatie van een youngtimer bedraagt € 135,- (of bij mij thuis of in Schiedam voor €115,-).

 

 incl. BTW 


Hiervoor ontvangt u een uitgebreide rapportage met foto`s als Pdf-bestand, klaar om door te mailen naar uw verzekeraar of boekhouder, desgewenst ook een schriftelijk rapport (hiervoor berekenen wij €5,- administratiekosten). De taxatie vindt plaats bij u aan huis, of op een andere locatie.  


Wat is een youngtimer?

 

Een youngtimer is een vaak een luxe motorvoertuig van een gerenommeerd merk die de gerechtigde leeftijd van 15 jaar heeft bereikt, dus minstens 15 jaar geleden op kenteken is gezet. Vaak betreft dit een premium model. Denk bijvoorbeeld aan een Audi A8, Mercedes S-klasse of een Landrover Discovery. Ook een z.g. grijs kentekenauto mag het predicaat youngtimer dragen, bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter van 15 jaar of ouder. Auto’s waar goed op gepast is, goed onderhouden zijn met een onderhoudshistorie en met een acceptabele kilometerstand zijn het meest gewild. Een Youngtimer is vaak zoeen die nog later het stempel “klassieker ”mag dragen. De youngtimer regeling geldt van 15 tot 30 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Bijtelling youngtimer

 

Als u zakelijk een auto gaat rijden en ook privé hiervan gebruik maakt, moet u bijtelling betalen. Juist hierin zit de aantrekkelijkheid. De belastingdienst heeft een apart bijtellingstarief voor deze voertuigen. Dit houdt in dat de bijtelling van een Youngtimer wordt geheven over de dagwaarde en niet de catalogus waarde. Bijvoorbeeld: een Audi A6 Avant uit 2000, zeer compleet uitgevoerd met een nieuwwaarde van €58000,- koopt u voor €5500,-. Hierover moet u 35% van de dagwaarde optellen bij uw inkomen, en niet 22% van de cataloguswaarde! Daar staat tegenover dat u alle kosten mag aftrekken van uw inkomenbrandstof, reparaties, onderhoud, wegenbelasting, wasstraat etc. 
 
Op deze voertuigen is een WEV-taxatie van toepassing. WEV staat voor: 'Waarde Economisch Verkeer", en uw accountant of boekhouder neemt vaak de waarde hiervan op in de boekhouding. De WEV-taxatie is ook noodzakelijk om de waarde voor de fiscale bijtelling te bepalen. Dit betreft dus de youngtimer regeling. Deze taxatie is geen technische keuring, en biedt ook geen garantie op een verkoopprijs of inruilwaarde. 

 

 

 

Top